Fairfield Private Residence

Fairfield, CT

As a first step in this extensive restoration project, previous additions were removed to return the home to its original footprint. Only then were additions created that utilized antique materials in reconfiguring the floor plan to harmoniously balance modern day living with the beauty of the residence’s historical forms. The renovation of this home has been carefully considered and is still in process. To capture the clients’ classic taste while remaining contextual to the space, a neutral palette was employed and natural elements incorporated to reflect the beautiful landscape visible from the many walls of windows. Woven fabrics and rugs in light colors mirror the brightness of the light filled open floorplan and hints of blue provide a relief of color that is calming and serene.

Photographer: Jane Beiles

Back to top